Til deg som hater kjønnshår

Tidligere postet i NMBU sin student-avis, Tuntreet (link her side 11)

En ikke u-merkbar del av student-tilværelsen er trange kollektiv, med tynne vegger. Veldig tynne vegger. Som et resultat fikk jeg være med på skikkelig «guttaprat» sist uke. Uten at gutta visste det da, selvfølgelig.

Snakkisen gikk i kjønnshår og kroppshår generelt. Jenter som ikke barberer er late, og litt ekle. Ikke vet jeg om dere i snakkisen var blandt de som kjører full skog, eller foretrekker en glattbarbert nakenrotte. Ikke at jeg har noe med det heller. Likevel gjetter jeg at dere foretrekker en naturlig «look» på dere selv, men forventer en nyklipt plen tilbake. Samtidig har dere tidligere argumentert for «naturlige», pene jenter. Men uten kroppshår. Dette er ikke naturlig. Eller;

Det er jo naturlig at noen jenter ikke har kroppshår. Men disse jentene er ofte under 12 år, og bør på ingen måte være idealet for hva vi definerer som sexy – hverken når det kommer til armhuler, legger, underliv eller andre kroppsdeler.

Videre vil jeg sette fokus på dette med latskap. «Jenter som ikke barberer armhulene sine er late». Dette argumentet føler jeg stemmer i like stor grad som at nudister er late fordi de ikke gidder å ta på seg klær. Det er jo ikke slik at nudister går nakne fordi de føler det er befriende, behagelig eller naturlig. Konklusjonen er heller: De er late.På samme måte må det jo være slik at jenter som har hår på kroppen er late. De har ikke hår fordi det tar lang tid å barbere, det koster penger å vokse, eller at noen får utslett. Det er heller fordi de syns det er befriende å slippe det stresset fra samfunnet som gutter slipper. Konklusjonen er heller: Jenter som ikke barberer er late. Jeg lurer litt på hvorfor resonemanget ikke gikk videre til «Like late som gutta». Men anyways;

Til sist vil jeg avslutte med at jeg syns «guttaprat» var veldig underholdene, og at jeg har satt pris på å kunne ta del i snakkisen (da gjennom Tuntreet). Jeg håper å kunne fortsette å ta del i deres samtaler fra andre siden av veggen.


(Illustrasjoner fra pinterest)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *